Сгушен във вековни борови гори на над 1300 метра надморска височина, Боровец е идеалното място за зимни спортове и почивки. Разположен е по северните склонове на Мусаленския хребет в източната част на Рила планина, разкривайки невероятни  панорамни гледки на околността.
Поразяващи зимни пейзажи, слънце и разбира се разнообразие от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км. Пистите са с различна трудност и натовареност като са  подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и експерти. Освен за скиорите, Боровец е предизвикателство и любимо място и за сноубордистите, на които предлага  различни по сложност и натовареност терени, както и два терейн парка – Сноу Парк Бороспорт. 
След изпълнен със снежни емоции ден се отпуснете в СПА зоната на уютните и стилни хотели, които курортът предлага. Разходете из оживените улици, предлагащи уютни таверни и барове, изкушаващи с домашно приготвени традиционни специалитети и сгряващи напитки.
Специално за най-запалените любители на зимните спортове, в Боровец са създадени и условия за нощно каране, където снежните забавления продължават до късно вечерта.

Препоръчани партньори за Боровец

Търсите още изкусителни оферти?

Потърсете в предложенията на нашите партньори. Разбира се, ползвате всички преференции на членството си при нас.