Банско е най- бързо развиващия се ски курорт в Източна Европа. Най- доброто място за забавления, отдих и прекрасна ски ваканция. Курортът съчетава в себе си професионално обработени писти, модерна лифт- система,много забавления, красива природа и топлото гостоприемство на Южна България. С колорита си, мястото е подходящо за всяка възраст и предпочитания.

Историята на града се крие в старата част, а най-забележителна е църквата Св. Троица, построена и осветена 1835г., по време на пет вековното турско робство в България. 60 години по- късно е построена 30 метровата часовникова кула.
В града са разположени безброй механи, предлагащи традиционни български и местни специалитети, също и неповторимия вкус на разнообразието от домашни вина. По време на активния сезон може да се насладите на жива фолклорна музика в някои от заведенията.

Ски писти се намират  в непосредствена близост, 12 км над град Банско, високо разстлани из Пирин планина.Прекрасно обработени и обезопасени, пистите са с обща площ над 70 км, снабдени с 25км лифт-система, предназначени за начинаещи, напреднали и  експерти.

Банско е съчетание на слънце и сняг, на зелени поляни и бели преспи, на планинско спокойствие и зашеметяващ лукс.

Препоръчани партньори за Банско

Търсите още изкусителни оферти?

Потърсете в предложенията на нашите партньори. Разбира се, ползвате всички преференции на членството си при нас.