Райски плажове и заснежени върхове, стройни редици лозя и гъсти непроходими гори, старинни замъци и шикозни курорти, френска изтънченост и италианска страст - лицата на Корсика са толкова много, толкова различни и толкова екзотични, че не случайно французите я наричат Ил дьо Боте, или в превод Островът на красотата.

Корсика притежава едни от най-красивите плажове не само в Европа, но и в целия свят. В особена степен това важи за югоизточната част на острова, където в малките заливчета по насеченото крайбрежие са се оформили приказно красиви лагуни с най-белия пясък и най-бистрите води. Санта Джулия, Рондинара, Спиаджо ди Балистра, Санта Манца и победителят сред всички, носител на приза за най-добър плаж според Sunday - Palombaggia beach са сред някои от множеството плажове бижута в околностите на Порто Векио - най-елитният френски курорт, засенчващ  с красивия си стар град и висококаратовото яхтено пристанище дори имена като Ница и Кан.

Не толкова оживен колкото Порто Векио, но пък още по-забележителен е Бонифачо. Разположен на тесен полуостров в най-южната част на острова, с внушителни крепостни стени, надвиснали над лазурните води, Бонифачо е един от най-живописните градове в Средиземно море. Разбира се, задължителен за посещение е и родния град на Наполеон - островната столица Аячо. 

Накратко Корсика е невероятна комбинация от 1000-километрово крайбрежие и величествени планински масиви, обещание за разнородна и незабравима почивка.

Търсите още изкусителни оферти?

Потърсете в предложенията на нашите партньори. Разбира се, ползвате всички преференции на членството си при нас.